Kasgroeit werft technisch talent voor tuinbouw

12-11-2020    09:53   |    Goedemorgen

THEMA LEREN & ONTWIKKELEN - Na het eerste succes van ‘Sleutel aan je toekomst’ zijn onder andere Roy en Mhretab met succes gestart als technisch medewerker in de glastuinbouw. Tijd om daar opvolging aan te geven, meent Kasgroeit.

Kasgroeit is gestart met een nieuwe campagne met als doel om kandidaten te vinden die de overstap willen maken naar een technische functie in de glastuinbouw en hen op te leiden en te begeleiden naar een nieuwe baan.

Sleutel aan je toekomst in de kas
‘Sleutel aan je toekomst’ richt zich op het aantrekken van nieuwe mensen in de sector. Bijzonder aan dit traject is dat deelnemers alleen affiniteit hoeven te hebben met techniek. Een technische achtergrond is geen vereiste. “Er zijn nog genoeg mensen die op zoek zijn naar ander werk en een nieuwe uitdaging. Kenmerkend voor de technische banen in de sector is de dynamiek, veel verantwoordelijkheid en afwisseling in de werkzaamheden” aldus Martijn van Velzen (Adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit).

Werken en leren
Kasgroeit lanceert in oktober 2020 voor de tweede keer het leer-werk traject met de titel: ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’. In samenwerking  met glastuinbouwbedrijven en het ROVC worden (potentiële) medewerkers opgeleid tot technisch medewerker en vervolgens tot zelfstandig onderhoudsmonteur. Martijn van Velzen “Kasgroeit heeft voor dit opleidingsprogramma een leerlijn ontwikkeld: een serie elkaar opvolgende cursussen waarmee we mensen gericht opleiden.”

De werving
De adviseurs van Kasgroeit doen de eerste screening van de kandidaten, waarna ze bij de deelnemende glastuinbouwbedrijven op gesprek gaan. Na de sollicitatieronde komen deelnemers in dienst van een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en starten vervolgens op korte termijn met het opleidingsprogramma.  

Deelnemende bedrijven
“We merken dat er nog steeds veel behoefte is aan instroom van technisch geschoold personeel binnen de glastuinbouwsector. Inmiddels hebben de eerste bedrijven zich aangemeld voor wie wij met dit traject nieuwe technische medewerkers gaan werven” zegt Martijn. Bedrijven die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Kasgroeit. Meer informatie over het leer-werktraject en de voorwaarden voor deelname is te vinden op https://www.kasgroeit.nl/werkgevers/nieuw-talent/sleutel-aan-je-toekomst 

Informatiebijeenkomst voor werkgevers
Op donderdag 29 oktober bespreken we tijdens een online webinar de mogelijkheden van ‘Sleutel aan je toekomst’ om nieuwe technische medewerkers te werven en op te leiden binnen je bedrijf. Info en aanmelden via https://www.kasgroeit.nl/agenda/online-masterclass-technisch-talent-34


Bekijk een video van Roy

Bekijk een video van Mhretab


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Geen glitter op fust!

De kerstaanvoer komt ondertussen op gang en daarom ziet Royal FloraHolland steeds meer glitters en verf op het...