'Lage productie OPEC verlengd'

22-05-2017    09:59   |    De Telegraaf

Alle olieproducerende landen die hebben ingestemd met een productieverlaging op de olieprijzen op te krikken, zijn akkoord met een verlenging van die maatregel. Dat zei de Saudische olieminister Khalid Al-Falih. Dit meldde De Telegraaf gisteren in een bericht.

De productiebeperking wordt volgens Saudi-Arabië, het belangrijkste lid van oliekartel OPEC, met negen maanden verlengd tot het einde van het eerste kwartaal van 2018. Daarmee moeten de wereldwijde olievoorraden worden ingekrompen, waardoor de prijzen kunnen stijgen. Het onderwerp staat op de agenda als de OPEC-landen komende week bijeenkomen in Wenen.Vooralsnog heeft de productieverlaging nog niet geleid tot een flinke prijsstijging. Dat heeft er mede mee te maken dat Amerikaanse producenten van schalie-olie de productie juist hebben opgekrikt. De OPEC-landen en enkele andere deelnemende landen, waaronder Rusland, zijn samen goed voor ongeveer de helft van de wereldolieproductie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Fan van Paprika!

Paprika Tasty Radio krijgt steeds meer fans in de tuinbouw, van jong tot oud. En dat vinden wij natuurlijk leuk om te horen én te zien.

Gaasproef in chrysant

Van Iperen is, samen met Priva en de landelijke Chrysantencommissie, gestart met een proef in de teelt van chrysanten waarbij zeer fijnmazig...