'Check door hoge insectendruk'

01-06-2017    09:46   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Bayer CropScience wijst telers erop dat door de hoge temperaturen van de laatste week er op dit moment sprake is van een hoge insectendruk. 'In de biologische teelten is het vooral nu zaak om het gewas te controleren op aanwezige insecten en hier op in te spelen', aldus het bedrijf.

Ze wijst op het middel Flipper dat onlangs is opgenomen op de inputlijst van Skal en dus mag Flipper ook worden gebruikt in de biologische landbouw. Het middel heeft alleen een contactwerking, dus het raken van het plaaginsect is van belang voor een goed resultaat. Daarnaast is Flipper veilig voor bestuivers en nuttigen die een bijdrage kunnen leveren in de bestrijding van o.a. luizen, aldus Bayer. Flipper is nu onder de RUB regeling (Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen) toegelaten en mag zowel in onbedekte als de bedekte teelten worden toegepast.

Flipper is een product van plantaardige oorsprong op basis van carbonzure kaliumzouten en heeft een breed werkingsspectrum. Het kan worden ingezet ter bestrijding van witte vlieg, spintmijt, trips, bladluis, bladvlo, wol-, dop- en schildluis.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws