Innovatieve machine om kratten uit de vouwen

Innovatieve machine om kratten uit de vouwen

Een automatische kratten uitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-up onderneming Reintjes Systems. Eind juni 2019 startte Joost met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. 1 jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler. Dit terwijl de machine nog officieel in de markt geďntroduceerd moet worden.

Reintjes Systems is in 2015 door eigenaar Joost Reintjes opgericht. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling en realisatie van uiteenlopende mechatronische oplossingen als assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines.

In 2019 kwam Joost Reintjes met Max Engels tijdens een schoolproject op het idee om een automatische kratten uitvouwmachine te ontwikkelen. De automatische kratten uitvouwmachine zou de arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing moeten worden voor het openvouwen van uiteenlopende soorten kratten. "Ik heb een tijd lang gebrainstormd over de aanpak van dit idee. Op een gegeven moment dacht ik; nu ga ik eraan beginnen," vertelt Joost Reintjes.

In juni 2019 startte Joost Reintjes - tijdens zijn afstudeerfase - met de ontwikkeling van de automatische kratten uitvouwmachine. "Ik ben de Fontys dankbaar dat ik heb mogen afstuderen op mijn eigen idee. Hierdoor heb ik tijdens mijn studie al het voorwerk kunnen doen", besluit Joost Reintjes. Niet alleen Joost zelf was overtuigd van zijn idee, ook de Fontys. Joost studeerde in begin juli jongstleden met succes af aan de Fontys Hogescholen in Venlo. ''Eindelijk kan ik nu volledig bezig zijn met mijn passie, ondernemen", vertelt Joost vol blijdschap.

Voortgang realisatie
"De zaken verlopen buitengewoon goed! Na afgestudeerd te zijn, heb ik meteen doorgepakt om zo snel mogelijk een werkende machine neer te kunnen zetten. Mijn plan was om de machine eind augustus klaar te hebben, om deze begin september in de markt te kunnen introduceren", vertelt eigenaar Joost Reintjes. Intussen heeft alles een andere wending gekregen. Nog voordat Reintjes Systems haar eerste machine gereed heeft, is er al een verkocht. "Tijdens mijn afstuderen heb ik onder andere marktonderzoek gedaan. In deze periode heb ik met een aantal potentiële klanten gesproken. Een aantal bedrijven gaven toen al aan erg geďnteresseerd te zijn." Een bedrijf is een gerenommeerde groenteteler, waarmee Reintjes Systems intussen al tot een akkoord is gekomen.

"Voor deze klant gaan we een ontstapelaar en een automatisch kratten uitvouwsysteem bouwen. Daarnaast wordt de machine op wens van de klant uitgebreid met een automatisch(e) stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseer module", zegt Joost vol trots. Met deze uitbreidingen wordt het gehele arbeidsproces van de klant nóg beter geoptimaliseerd en geautomatiseerd. "Een beter start had ik mij niet kunnen wensen", aldus Reintjes.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v