Innovatiemaatschappijen bundelen hun krachten

12-11-2019    10:29   |    AgriHolland

Jaarlijks realiseren de regionale ontwikkelingsmaatschappijen LIOF, Oost NL, NOM, Impuls Zeeland, InnovationQuarter, Horizon Flevoland en de BOM duizenden nieuwe arbeidsplaatsen en miljarden aan investeringen in de regionale economie. Met de ondertekening van een kennis- en innovatieconvenant bundelen de regionale ontwikkelingsmaatschappijen hun krachten.

Het gezamenlijk project 'Voedselwaarde' dat voedselverspilling moet tegengaan en het 'Nationaal Actieplan Geïntegreerde Fotonica' vormen de eerste wapenfeiten.

Het kennis- en innovatieconvenant houdt in dat bedrijven, kennispartijen en overheden tussen 2020 en 2023 gezamenlijk 4,9 miljard investeren in de innovatiethema's: Energietransitie en Duurzaamheid, Landbouw, Water en Voedsel, Gezondheid en Zorg en Veiligheid. Voor elk van die thema's heeft het kabinet Rutte III missies vastgesteld. Daarnaast is de verdere ontwikkeling van sleuteltechnologieën zoals fotonica, kunstmatige intelligentie, nano-, quantum- en biotechnologie van groot belang.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws