'Ik geloof heilig in fusiegolf'

14-06-2019    00:17   |    Goedemorgen

Eric Moor, algemeen directeur bij Sion Young Plants in De Lier, betreurt het dat er nog altijd geen gelijkwaardigheid is tussen retail, handel en teelt. De wijze waarop de sierteelt in Nederland is georganiseerd is daarvan de reden, zo zegt hij in een interview met KAS Magazine.

Gevraagd naar zijn mening over de Nederlandse sierteeltsector als geheel, ziet Moor goede en minder goede dingen. "Het is goed dat er veel ondernemerschap in de tuinbouw is gekomen en dat je tegenwoordig ook meer jongeren en vrouwen binnen de sector ziet. Het imago van de tuinbouw is ook vooruit gegaan. Vroeger vertelden mensen trots op een verjaardag dat zij bij een bank of verzekeringskantoor werkten, nu dat zij bij Rijk Zwaan, Anthura, Koppert Cress of Ter Laak werken. Ook dát maakt mij trots." 
Waar Eric minder over te spreken is, is de wijze waarop de sierteelt nog altijd is georganiseerd. Zo vindt hij een te grote afhankelijkheid van de klok niet meer van deze tijd en noemt hij het gebrek aan gelijkwaardigheid tussen retail, handel en teelt zorgelijk. "Ondernemers in het buitenland zijn vaak net zo groot of zelfs groter dan hier. Daar werken ze ook niet met een klok, maar hebben ze rechtstreeks contact met de eindklant of retail zonder tussenschakels. Op die manier kun je samen invulling geven aan de presentatie op de winkelvloer en de wens van de consument en kun je een veel betere balans realiseren. Ik geloof heilig in de huidige fusiegolf, wat mij betreft kan deze niet snel genoeg gaan. Met als gevolg snelle schaalvergroting en een gezonde balans tussen de kweker, handel en retail”, aldus Moor. 

Lees het volledige interview met Eric Moor in de nieuwste uitgave van KAS Magazine. KAS niet ontvangen? Vraag een abonnement of extra nummer op via info@spam-protectkasmagazine.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...