Hulp bij personeelstekort

Hulp bij personeelstekort

De krapte op de arbeidsmarkt is dermate groot dat agrarische werkgevers steeds meer moeite hebben met het vinden van geschikt personeel. In het verleden werd de behoefte aan extra arbeid op piekmomenten voor een flink deel ingevuld door het inhuren van jongeren. De laatste jaren zijn daar bij de meeste bedrijven buitenlandse seizoenwerkers voor in de plaats gekomen.

Het wordt steeds moeilijker om geschikt buitenlands personeel aan te trekken voor ondernemers uit de agro sector. Dit komt onder andere doordat de economie in het thuisland aantrekt. Maar ook doordat bijvoorbeeld Poolse werknemers in andere landen, zoals Duitsland, aan het werk gaan. Daarnaast zie je een verschuiving naar andere sectoren in Nederland, zoals de transport of de bouw. Deze ontwikkelingen maken het steeds moeilijker om personeel te vinden en te behouden.

Voor het werven van nieuwe medewerkers maken daarom steeds meer boeren en tuinders gebruik van de vacaturebank die LTO Arbeidskracht beheert. Onder de naam Seasonalwork.NL biedt LTO Arbeidskracht aan ondernemers een online vacaturebank. Met behulp daarvan kunnen agrarische ondernemers gericht zoeken naar buitenlands personeel voor diverse functies in de agrarische sector. Werkgevers die gebruik willen maken van de vacaturebank kunnen dit doen door het afsluiten van een abonnement dat het best bij hun wensen past. Ze kunnen een vacature plaatsen en onbeperkt kandidaten selecteren uit de cv database. Seasonalwork.NL zorgt ervoor dat de vacature onder de aandacht wordt gebracht bij werkzoekenden in heel Europa. In de cv database zijn ruim 2.500 gemotiveerde Europese werkzoekenden beschikbaar, die specifiek op zoek zijn naar werk in de agrarische sector.

Lees hier meer over vacaturebank Seasonalwork.NL

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v