Hoorzitting 'PlanetProof' Chain of Custody

16-06-2021    09:05   |    Goedemorgen

Het huidige certificatieschema Milieukeur Bewerkte en Verwerkte producten ondergaat dit jaar een intensieve herziening. Zo zijn er vier begeleidingscommissies geweest waarin sectorexperts hebben meegedacht over wijzigingen over de eisen voor zuivelverwerkers, verpakkingseisen en aanpassingen van de eisen voor groenteverwerkers. Met als resultaat een vernieuwd concept certificatieschema ‘On the way to PlanetProof Chain of Custody’.

Voordat de Colleges van Deskundigen Dierlijk en Plantaardig deze criteria vaststellen, organiseert SMK hiervoor een openbare hoorzitting, waar belanghebbenden hun reactie kunnen geven op het concept certificatieschema.

Chain of Custody schema
‘Chain of Custody’ was al de basis in de certificatieschema’s van On the way to PlanetProof voor de sectoren plantaardig, zuivel, eieren en bewerkte en verwerkte producten. Alle ketenschakels moesten namelijk gecertificeerd zijn. Die basis is nu centraal opgenomen in het certificatieschema ‘On the way to PlanetProof Chain of Custody’, waardoor het overzichtelijker is aan welke eisen moet worden voldaan bij bepaalde activiteiten in de productieketen. Daarnaast zijn de bestaande criteria voor verwerkers geactualiseerd. Er zijn onder meer voorstellen opgenomen voor de verpakkingseisen, het verlagen van de CO2-voetafdruk van producten en het voorkomen van voedselverspilling.

Openbare hoorzitting
Het doel van de bijeenkomst is dat de Colleges van Deskundigen Dierlijk en Plantaardig zich een goede mening kunnen vormen over de aansluiting van de criteria op de praktijk. Ingebrachte opmerkingen worden betrokken bij de definitieve vaststelling van het certificatieschema.

De hoorzitting On the way to PlanetProof Chain of Custody vindt plaats op donderdag 15 juli van 10.00 tot 12.00 uur. Het gaat om een digitale bijeenkomst via Zoom. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het antwoordformulier. Hierop kunnen geïnteresseerden ook aangeven dat zij niet aanwezig zijn, en alleen de conceptcriteria willen ontvangen. Zij kunnen dan schriftelijk reageren. Aanmelden kan tot 5 juli, dan worden de concept criteria voor de bijeenkomst verstuurd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws