Hoe krijg je inzicht in uniformiteit beregening?

Hoe krijg je inzicht in uniformiteit beregening?

Ook in grond- en containerteelten waar bovenlangs water geven gebruikelijk is, vormt de uniformiteit van de waterafgifte een terugkerend aandachtspunt. Of het nu om slijtage aan of vervuiling van sproeiers gaat, om haperende klepjes of een gewijzigde werkdruk, vast staat dat zelfs de best afgestelde beregeningsinstallatie na verloop van tijd minder uniform zal presteren. Stefan Bakker van Netafim beantwoordt op Glastuinbouwwaterproof.nl de vraag hoe je dat het beste kunt vaststellen.

Voor grondteelten en potmaten vanaf 7-8 cm die hun water en voedingsstoffen van boven ontvangen, is er de reguliere uniformiteitscheck. Het testgebied beslaat drie naast elkaar gelegen kappen waarin zowel de installatie als de instellingen gelijk zijn: type en aantallen sproeiers, onderlinge afstand, druk en hoogte.
In de middelste kap, in het midden van het derde pootvak, plaatst u een aaneengesloten rij van bakjes (zonder rand) met een diameter van ca. 18-20 cm over de volledige breedte van de kap. Deze opstelling staat op gewashoogte. De bakjes zijn genummerd en op een schets tekent u aan welk bakje ongeveer waar staat ten opzichte van de sproeiers.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Waterproof

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v