Webinar gewasbescherming: biologie tegen trips

21-01-2021    09:56   |    Goedemorgen

In de bestrijding van ziekten en plagen in de potplantenteelt blijft de aanpak van trips de grootste uitdaging. We hebben het vaak in zijn algemeenheid over trips; echter gaat het dan veelal alleen over ‘Californische trips’. Er zijn momenteel veel meer soorten trips die het de kweker lastig maken. Maar er is goed nieuws: door de komst van nieuwe biologische bestrijders; roofmijten, roofwantsen en voermijten in combinatie met nieuwe bioverdeelsystemen, krijgen we steeds meer grip op trips.

Royal Brinkman organiseert een webinar op donderdag 28 januari 2021 van 16.00 tot 17.00 uur. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de verdere dreiging van het wegvallen van chemische middelen, op de soorten trips en het schadebeeld, op de biologische oplossingen en op de nieuwe gewasbeschermingstechnieken die het uniform verstrooien van biologisch materiaal mogelijk maakt. Ook komen er praktijkervaringen en -oplossingen op verschillende kwekerijen van groene en bloeiende potplanten aan bod.

Ben je potplantenkweker of verantwoordelijk voor de gewasbescherming op de potplantenkwekerij? Dan ben je van harte welkom om aan dit webinar deel te nemen. Je kunt je aanmelden via het online aanmeldingsformulier op royalbrinkman.nl/potplantenwebinar. Je ontvangt per e-mail een bevestiging en vlak voor aanvang van het webinar nog een link om aan het webinar deel te nemen. Je kunt de presentatie zelf live volgen via je eigen computer, tablet of mobiele telefoon. Via de chat is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Dit webinar is onderdeel van het programma ‘Let’s improve together’ van Royal Brinkman.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Welke kleur?

Wist je dat alle medewerkers die in de kas bij Roots werken iedere dag een andere kleur shirt dragen ten...

Tomato Throwback

Van der Voort Tomaten denkt op Instagram nog eens terug aan de opening van het Prominent DC in 2002. Als lid...