Groenteparcours en soep tegen voedselverspilling

15-10-2018    13:15   |    Goedemorgen

Een groen(te) onderdeel van de Duurzame Week, het grootste duurzaamheidsevent van Nederland, is Discosoep en Groenteparcours. Het Utrechtse event dat bezoekers, ondernemers en overheden verbindt met als doel een groenere toekomst, vindt plaats in de herfstvakantie van 20 tot en met 27 oktober.

Wacht even, disco en soep? Jazeker, Slow Food Youth Network Utrecht vindt dit een goede combinatie en organiseert in samenwerking met Taste Before You Waste een World Discosoep tijdens de Duurzame Week. Een diner waarbij we samen soep eten, luisteren naar fijne deuntjes, en de voetjes van de vloer gaan om zo op een laagdrempelig en swingende manier aandacht te vragen voor de strijd tegen voedselverspilling.

Naast de soep tegen voedselverspilling is er het groenteparcours. Wie weet het verschil tussen een pastinaak en een witte wortel? Weten we nog wel hoe normale Hollandse groenten eruit zien? Bezoekers kunnen kijken voelen en proeven hoe het met hun groentekennis is gesteld en al hun zintuigen gebruiken om de lokale groenten te raden! Lekker duurzaam eten en daarnaast nog wat opsteken ook. Kijk hier voor het hele programma van de Duurzame Week.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Wijziging directie Blueroots

Nadat Royal FloraHolland recent een 50 procent belang nam in Blueroots, hebben nu de twee huidige directieleden van Blueroots besloten een...

Vierdaagse zoekt groente-eters

Onderzoekers van het Radboudumc zoeken Vierdaagselopers die in de komende weken veel nitraatrijke groente willen eten of rodebietensap...