Goedemorgen Tech: systeem Android op iPhone?

15-04-2021    10:15   |    Goedemorgen

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Phonextra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij hoe je op een iPhone toch het besturingssysteem van Android kunt draaien.

De twee mobiele besturingssystemen, Android en Apple iOS hebben elk zo hun eigen fans. Maar sommige iPhone-gebruikers die best zouden willen switchen zijn daar huiverig voor. Hoe ziet Android eruit? Hoe werkt het?

Samsung heeft nu een hands-on marketingtruc bedacht. Met een app, iTest, kun je voor even van je iPhone een Samsung Android-smartphone maken. Apps als de camera, foto-album en berichten-app zijn te openen. Ook het thema kan worden aangepast, net zoals dat op de toestellen van Samsung kan.

Het voelt als Android, werkt als Android, maar de werking is vanzelfsprekend beperkt, want je kunt niet de complete iPhone overnemen met een simpel appje. Slim van de Zuid-Koreanen natuurlijk, want hoewel ze al veel onderdelen voor de iPhones leveren, de smartphoneverkopen komen nog op het conto van Apple. En die vele duizenden twijfelaars wil Samsung best zelf een Android-smartphone verkopen. Ze dan alvast de ervaring bieden is een mooie en simpele eerste stap…


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws