'Geen versoepeling van maatregelen in december'

24-11-2020    10:45   |    Nu.nl

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert om de coronamaatregelen niet te versoepelen in december, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Ook vindt het OMT dat de mogelijkheid van een langere kerstvakantie voor alle scholieren onderzocht moet worden, omdat dit mogelijk bijdraagt aan het verder verlagen van de besmettingen.

Premier Mark Rutte zei afgelopen vrijdag al tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat de coronacijfers er niet goed uitzien en dat daardoor meer vrijheid rond de feestdagen "lastig" is. De snelle daling van de coronacijfers is inmiddels afgevlakt. "Dit is niet hoe je het wilt hebben", aldus Rutte vrijdag.

De gezondheidsexperts sluiten zich daarbij aan. De cijfers zouden "te instabiel" zijn en de druk op de zorg onverminderd hoog.

Volgens RTL Nieuws gaat het om een tussenadvies van het OMT. Het kabinet heeft meermaals gezegd dat begin december een knoop wordt doorgehakt over welke maatregelen gelden tijdens de feestdagen. Voor die periode wordt een nieuw OMT-advies verwacht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Sensoren op hun plek...

ACTUEEL HORTI THEMA - Bij 30MHz, het dataplatform dat telers ondersteunt om het maximale uit hun planten te...