'Geen versoepeling van maatregelen in december'

'Geen versoepeling van maatregelen in december'

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert om de coronamaatregelen niet te versoepelen in december, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Ook vindt het OMT dat de mogelijkheid van een langere kerstvakantie voor alle scholieren onderzocht moet worden, omdat dit mogelijk bijdraagt aan het verder verlagen van de besmettingen.

Premier Mark Rutte zei afgelopen vrijdag al tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat de coronacijfers er niet goed uitzien en dat daardoor meer vrijheid rond de feestdagen "lastig" is. De snelle daling van de coronacijfers is inmiddels afgevlakt. "Dit is niet hoe je het wilt hebben", aldus Rutte vrijdag.

De gezondheidsexperts sluiten zich daarbij aan. De cijfers zouden "te instabiel" zijn en de druk op de zorg onverminderd hoog.

Volgens RTL Nieuws gaat het om een tussenadvies van het OMT. Het kabinet heeft meermaals gezegd dat begin december een knoop wordt doorgehakt over welke maatregelen gelden tijdens de feestdagen. Voor die periode wordt een nieuw OMT-advies verwacht.

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v