'Gaassysteem verkleint kans op insectenuitbraak'

'Gaassysteem verkleint kans op insectenuitbraak'

ACTUEEL HORTI THEMA - De insectendruk binnen de tuinbouw neemt toe. Door luchtramen te voorzien van een insectengaassysteem wordt de kans op een insectenuitbraak aanzienlijk verkleind, zo lieten managing director Marcel Schulte (rechts) en sales manager Maarten van Hagen (links) van Holland Gaas vanochtend weten op Paprika Tasty Radio.

Van insectengaas is bekend dat het voor ventilatiereductie zorgt. "Gelukkig hebben we hier door onze jarenlange praktijkervaring oplossingen voor. Bij nieuwbouw kan er eenvoudig voor grotere ramen gekozen worden. Bij bestaande kassen loont het de moeite om naar de afstelling van de ramen te kijken. Deze staan vaak te laag afgesteld. Maar ook het nieuwe telen biedt mogelijkheden. Veel kwekers ervaren steeds vaker dat planten optimaal resultaat geven onder de nieuwe teeltstrategieën", aldus Schulte en Van Hagen.

Duurzaam en gezond telen, met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen, is mogelijk met insectengaas, zo benadrukten de heren van Holland Gaas. "Dit is beter voor het milieu, personeel en natuurlijk ook voor de portemonnee. Beter voorkomen dan genezen: laat schadelijke insecten op de eerste plaats niet binnen." Bovendien is het een duurzaam systeem. "Een gaassysteem gaat in Nederland gemiddeld meer dan twintig jaar mee."

Wil je het volledige gesprek met Holland Gaas terugluisteren, ga dan naar goedemorgen.podbean.com, waar de opname in de loop van de dag beschikbaar komt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v