Fel protest tegen woondorp voor arbeidsmigranten

09-07-2021    09:17   |    WOS

Omwonenden van het 'woondorp' voor bijna 700 arbeidsmigranten in De Lier hebben 150 brieven afgeleverd bij het gemeentehuis. Daarin laten ze weten dat ze zich met man en macht verzetten tegen de komst van het complex, aldus de WOS. In een brief aan het Westlandse college van B en W stellen ze 'alle rechtsmiddelen te zullen aangrijpen om deze plannen tegen te houden'.

Onlangs werd bekend dat het Westlandse college het plan om in De Lier een megacomplex voor 688 arbeidsmigranten te bouwen, steunt. Het uitzendbureau gaat daarom door met de officiële vergunningsaanvraag. "Daarnaast zijn we samen met de gemeente een voorlichtingsavond met de buurt aan het voorbereiden", liet het uitzendbureau eerder weten.

Veel omwonenden zijn fel tegen dat plan. "Wij vinden het echt ongehoord dat u als college ook maar overweegt om in een kleine woongemeenschap buiten de bebouwde kom van de dorpskern De Lier een locatiehuisvesting arbeidsmigranten te gaan realiseren van een dergelijke omvang", aldus de omwonenden in de brief aan de gemeente. "Wij vinden dat u ons als directe omwonenden wel erg lange tijd in het ongewisse heeft gelaten, terwijl wij inmiddels hebben begrepen dat er achter de schermen door de gemeente inspanningen worden verricht om deze aanvraag te in goede banen te leiden."

De briefopstellers hebben ervoor gekozen om iedere bewoners zijn eigen brief te laten sturen. "Om de gemeente met de stapel brieven te confronteren," legt omwonende en briefopsteller Clasien Bouwman uit. "Als dit niet helpt, gaan we ons beraden wat we verder gaan doen. Hoe dan ook; we willen niet dat dit complex er komt."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Welke kleur?

Wist je dat alle medewerkers die in de kas bij Roots werken iedere dag een andere kleur shirt dragen ten...

Tomato Throwback

Van der Voort Tomaten denkt op Instagram nog eens terug aan de opening van het Prominent DC in 2002. Als lid...