€ 4,3 mln verduisterd bij Royal FloraHolland

11-07-2019    10:11   |    Goedemorgen

Begin mei heeft Royal FloraHolland bekend gemaakt dat sprake is geweest van verduistering van gelden. Een medewerker van de financiële afdeling is in verband hiermee door de politie aangehouden. In opdracht van Royal FloraHolland is vervolgens een forensisch onderzoek uitgevoerd naar aard en omvang van de diefstal. Dit is nu afgerond.

Vastgesteld is dat gedurende een periode van negen maanden 4,3 miljoen euro is verduisterd. Het forensisch onderzoek wijst uit dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij een specifieke functie hoorde. Hiervoor was specialistische kennis nodig van het financiële systeem.
 
Ook is geconcludeerd dat er geen andere medewerkers van Royal FloraHolland bij de verduistering betrokken zijn geweest. Direct na constatering is externe expertise ingeschakeld en zijn passende maatregelen genomen.
Royal FloraHolland is tegen diefstal verzekerd. De claim is in behandeling bij de verzekeraar. Daarnaast is Royal FloraHolland in overleg met het OM over hoe het restant van de verduisterde gelden kan worden teruggevorderd.
De vaststelling van de jaarrekening over 2018 was uitgesteld in afwachting van het forensisch onderzoek. Op basis van de onderzoeksbevindingen is de jaarrekening op 10 juli jl. inmiddels ongewijzigd door de Ledenraad vastgesteld. Een eventuele impact zal worden verwerkt in de jaarrekening over 2019. 


Reacties (1)

A. Verheijen at 11.07.2019

Het is jammer dat Flora Holland dit overkomt,
Wie slaapt er nou? Valt 2,4 miljoen niet meer op binnen Flora Holland ???
of
als er iemand wakker wordt en het licht ziet.

Succes met de controle!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws