Eten bezorgen inmiddels populairder dan afhalen

Eten bezorgen inmiddels populairder dan afhalen

Nederlanders laten sinds enige tijd vaker maaltijden bezorgen dan dat ze ze afhalen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker GfK, aldus NU.nl. In het eerste kwartaal van dit jaar werd voor bijna 1,1 miljard euro aan maaltijden thuisgebracht. Het afhalen bleef steken op 991 miljoen euro.

Van oudsher halen we veel maaltijden, bijvoorbeeld bij de friettent op hoek of bij de 'afhaalchinees'. Mede door de opkomst van bezorgplatforms als Deliveroo en Thuisbezorgd, is het laten brengen van maaltijden almaar populairder geworden. De uitbraak van de coronapandemie heeft dat nog eens versterkt.

Dat zorgde er eind vorig jaar al voor dat het afhalen voorbij is gestreefd door de maaltijdbezorging. Dat verschil is in het eerste kwartaal van dit jaar nog groter geworden. Door de groei van het bezorgen werd in de eerste drie maanden van dit jaar voor het eerst voor meer dan 1 miljard euro aan maaltijden thuis gebracht. Cijfers over het tweede kwartaal zijn er nog niet, maar GfK verwacht dat de trend heeft doorgezet.

Lees hier meer

Bron: NU.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v