Chinese economie groeit het laagst in 27 jaar

15-07-2019    10:30   |    Nu.nl

De economie van China is in het tweede kwartaal van 2019 met 6,2 procent gegroeid, maakt de Chinese overheid maandag bekend. De Chinese economie, de op een na grootste economie ter wereld, groeide sinds 1992 niet zo traag.

De groeicijfers kwamen overeen met de groeiverwachtingen van economen, die ook uitgingen van een economische groei van 6,2 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar was er nog sprake van een groei van 6,4 procent.

De Chinese economie ondervindt hinder van het handelsconflict met de Verenigde Staten. Ook geven consumenten steeds minder uit en liggen de productiecijfers op de laagste niveaus in jaren.
Volgens Peking namen de productiecijfers en winkeluitgaven wel iets toe in juni, maar analisten verwachten dat deze cijfers niet houdbaar zijn. De verwachting is dan ook dat de Chinese overheid met verdere stimuleringsmaatregelen zal komen.

De Chinese centrale bank kondigde vorig jaar al verschillende maatregelen aan om de binnenlandse economie aan te jagen, waaronder versoepelde kapitaaleisen voor banken om de kredietverstrekking te stimuleren en belastingverlagingen voor kleine ondernemingen.

Ook pompte de centrale bank in januari nog eens 83 miljard dollar (73,5 miljard euro) in de economie en werden de belastingen verlaagd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Neerlands trots!

"Nederlandse Universiteiten in de wereldtop, om even bij stil te staan en ongelofelijk trots op te zijn", zo laat Martin van Gogh op Twitter...