Blog: Zet uw sores om in succes!

14-06-2019    01:00   |    Goedemorgen

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Flinterman schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Wilt u zich ook losmaken van al die regelgeving en certificeringen?  
Beginnen we net een beetje te wennen aan Planet Proof, dient de Foot Print zich alweer aan. Denken we het personeelsbeleid op orde te hebben, verandert de wetgeving weer. Hebben we een financieel gezond bedrijf, stelt de bank ineens aanvullende eisen op het gebied van duurzaamheid. Uw goede ondernemerschap is niet meer genoeg, uw bedrijf moet ook zonder u kunnen draaien.

Problemen omzetten in kansen
U wordt bestookt met assessments, adviesraden, verandertrajecten, duurzame inzetbaarheid van uw personeel, energietransities en nog veel meer. Om gek van te worden. Is het nog wel leuk om ondernemer te zijn, of voelt u zich slaaf van uw eigen bedrijf? Als u zich dit afvraagt en u begint zich aan meer zaken te ergeren dan is het tijd voor actie.
Zorg dat het weer leuk wordt! Ik zie gelukkig veel voorbeelden van ondernemers die het heel leuk hebben. Het is een kwestie van de kansen pakken die elke tijd met zich meebrengt. Meestal zijn problemen om te zetten in kansen, ook nu.

Bewustwording
De consument wil een schoon en veilig product. De bewustwording dat het eten van groente en fruit gezond is neemt sterk toe. U kunt een betrouwbaar product telen. Helaas wordt niet altijd elk product op elk moment betrouwbaar geleverd omdat er in de keten veel fout gaat. Problemen? Nee, hier liggen kansen!
Ik zie dat die benut worden, maar lang niet overal en zeker niet altijd. (Zie ook mijn vorige blog over de komkommer in plastic). Het bewustzijn dat bloemen en planten goed voor de luchtkwaliteit en je gezondheid zijn neemt toe. In de marketing wordt dit steeds beter benut.

Benut uw vrijheid
We willen ons allemaal vrij voelen. U bent niet voor niets ondernemer geworden. Om uw eigen keuzes te maken en zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen. Hoe kunt u zich losmaken van de energievreters? Door de sores te omarmen!
Door aan de wensen van uw klanten te voldoen, de steeds wijzigende regelgeving snel en slim toe te passen, door uw footprint te verlagen en in te springen op de trends van deze tijd. Zo zet u de sores om in succes.
Velen gaan problemen uit de weg. Mijn advies is: omarm uw problemen en grijp de kansen die ze met zich meebrengen!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...