Blog: Terug naar de schoolbanken

11-07-2019    09:30   |    Jolanda Rosloot

Een weblog van Jolanda Rosloot. Zij is opleidingsmanager bij kasgroeit.nl. Jolanda Rosloot schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De zomervakantie is bijna aangebroken. Het is druk met de afsluiting van het schooljaar. De jongste heeft vanavond haar musical als afsluiting van de basisschool en de oudste heeft een week lang allerlei sportieve activiteiten om het jaar af te sluiten. Bij de buren wordt het huis geschilderd en van de steiger galmt de reggae muziek door de straat. Zo kom ik al aardig in de vakantiestemming. Het duurt nog even voordat we weg gaan maar de vakantie komt in zicht.
Het begin van de zomerperiode is voor mij altijd een mooi tijdstip om te kijken wat ik volgend jaar zou willen leren en ik heb me net opgegeven voor een cursus op het gebied van Organisatie- en arbeidspsychologie. In deze opleiding krijg je een inkijkje in het gedrag van mensen binnen organisaties en krijg je handvaten hoe je dit kunt beïnvloeden. In de dagelijkse praktijk merk ik dat bedrijven hiermee bezig zijn. Steeds vaker komen er in gespreken vragen aan de orde zoals hoe zorg ik ervoor dat medewerkers verantwoordelijkheid nemen, hoe stimuleer ik mijn medewerkers om te gaan leren ect. Zelf wilde ik beter weten hoe dit soort zaken aan te pakken dus dit leek me een mooie opleiding die hierbij goed aansluit. Dus na de zomer ga ik de schoolbanken weer eens in.
Om te komen tot de keuze voor deze opleiding heb ik dit voorjaar deelgenomen aan het project ontwikkeladvies voor 45+. Dit is een project van de overheid waarin je als 45+ een aantal gesprekken kunt aangaan met een loopbaancoach. Samen bekijk je dan wat je zou kunnen oppakken om jezelf verder te ontwikkelen. Ik moest een aantal testen invullen om te bekijken wie ben ik, wat kan ik, hoe zie ik de toekomst, wat zijn de mogelijkheden en wat kan ik zelf oppakken. In de testen wordt ook gekeken naar andere beroepen op andere vakgebieden. Hierin kwam naar voren dat in mijn vakgebied een link met agrarisch wel heel belangrijk is. Al met al een leuk traject om eens aan mee te doen.
Wil je nu ook graag een ontwikkeladvies maar ben je nog geen 45+. Als je werkt in de glastuinbouw dan kun je via Kasgroeit een gratis loopbaanvoucher aanvragen. Hiermee kun je in gesprek met een loopbaancoach voor een ontwikkeladvies of het in kaart brengen van je talenten en doorgroeimogelijkheden, ect. Ik zou zeggen vraag hem aan je wordt er zeker niet slechter van.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws