Blog: 'Soms verlang ik terug naar...'

18-01-2018    09:02   |    Goedemorgen

De mensen van het team 'Goedemorgen' gaan ook geregeld een weblog schrijven. Vandaag de eerste blog van Jolanda Bredewoud die Office Manager is bij het team van KAS TuinbouwCommunicatie. Bredewoud schreef deze weblog exclusief voor de website van Goedemorgen.

Toen mij werd gevraagd om een blog te schrijven voor de Goedemorgen-website, ontstond er bij mij meteen een soort van writer's block. Hoewel ik inmiddels al jaren in de tuinbouwsector werk, heb ik nooit zo de behoefte gevoeld om online te delen wat mij bezig houdt.

Waarom dan nu toch deze blog? Tja, nu kan ik natuurlijk zeggen dat iedereen van ons team eens in de zoveel tijd een blog schrijft, maar dat is te makkelijk. Ik laat mij natuurlijk niet kennen, dus hier komt het.

Na een leuk telefoongesprek met iemand die ik niet eerder gezien of gesproken heb, vind ik het wel eens leuk om diegene te Google-en of op te zoeken op LinkedIn. Het komt dan wel eens voor dat het beeld dat ik dan op basis van een stem heb gevormd toch anders is dan in werkelijkheid.

Laatst heb ik ergens gelezen dat meer dan 90% van de beeldvorming is gebaseerd op non-verbale communicatie. Hiervan hangt ongeveer 50% af van lichaamshouding, uitstraling en kleding, zo’n 40% van de klank van je stem en manier van praten en het overige deel hangt af van de woorden die je gebruikt. Eigenlijk is het dus best bijzonder dat je op basis van een telefoongesprek al een beeld vormt van iemand, kleine kans dat dit beeld klopt met de werkelijkheid. Laat staan dat je contact hebt met iemand die je niet goed kent via What’s app en dan dus die 40% ook nog eens wegvalt.

Hoewel ik What’s app een prima tool vind om iemand te informeren of om iets af te spreken met vrienden, merk ik ook wel eens dat het mij tegen staat. Het komt wel eens voor dat ik een verkeerde conclusie trek als een appje wel gelezen wordt, maar er niet direct (of kortaf) wordt gereageerd (heb ik iets verkeerds gezegd, heeft hij/zij geen zin om te antwoorden of fantaseer er maar op los) terwijl diegene misschien wel wil antwoorden, maar nu net even met iets anders bezig is of simpelweg niet zo 'taaltactisch' is. Andersom komt het ook wel voor, soms kun je nou eenmaal niet direct reageren. En door het verkeerd inzetten van emoji’s kan een opmerking ook wel eens anders geïnterpreteerd worden dan de bedoeling is. Er zijn dan wel eens momenten dat ik terug verlang naar ouderwetse communicatie...

Oja, in februari staan wij met een mooie stand (standnummer 332) op HortiContact in Gorinchem, hierbij nodig ik je uit om persoonlijk kennis te maken. Graag tot dan!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Groentepakket voor artsen

Zo’n 150 huisartsen en verpleegkundigen krijgen morgen van de patiënten met Diabetes type 2 een groentepakket overhandigd. Artsen en...

Magazine 365 dagen bloemen

Deze maand ontvangen 36.000 Europese bloemisten het inspiratiemagazine '365 dagen bloemen' op hun deurmat, via een vakblad of via hun...