Blog: Maakt u al nieuwe vrienden?

08-08-2019    09:25   |    Eric Flinterman

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Flinterman schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Op vakantie maken kinderen gemakkelijk nieuwe vrienden. Onbevangen, zonder plan stappen ze op iemand af en maken contact. Hoe doet u dat? Bent u bewust bezig om uw vrienden uit te zoeken? Uw klanten doen dat in ieder geval wel. Zij zoeken steeds meer bewust de telers uit die goed bij hen passen om een duurzame relatie mee op te bouwen.

Ook veredelaars zoeken hun vrienden uit. Bij wie gaan we de nieuwe rassen introduceren? Welke plantenkwekers mogen mijn rassen vermeerderen? Hetzelfde gebeurt bij toeleveranciers die hun strategische klanten uitzoeken om aan de juiste informatie te komen en te weten te komen waar nieuwe producten getest kunnen worden. Bent u zo’n strategische klant? En welk voordeel levert u dit op?

Kies bewust uw connecties uit
Als u niet kiest en u wordt niet gekozen, dan mag u leveren tegen een lage prijs. Dat is niet wat u wilt. U wilt ook goede vrienden. Maar hoe vindt u die? Door gewoon een praatje te maken, net zoals kinderen op de camping. Als het contact eenmaal gemaakt is, kunt u samen ervaringen uitwisselen. Ook kunt u gewoon uw (potentiële) klanten bezoeken. In de huidige tijd van digitalisering wordt een fysiek bezoekje extra op prijs gesteld. Door vaak uw klanten te bezoeken, krijgt u veel informatie uit de markt en wordt duidelijk wie u als vriend wilt hebben en wie niet.

Het spel van nieuwe vrienden zoeken is in volle gang. Wacht u af? Of neemt u zelf de regie? Maar dan wel net zoals een kind op de camping, onbevangen, open en eerlijk en vooral met plezier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws