Blog: Hoogopgeleid talent aanboren, hoe?

19-06-2018    10:08   |    Goedemorgen

Een blog van Thijs Jasperse, directeur en partner van Florpartners. Deze blog wordt ook op de website van Florpartners gepubliceerd.

Wie lezen deze blog? Ik gok.. voornamelijk een vaste kern, de incrowd van onze sector, allemaal gepassioneerden die op hun eigen manier hun hart hebben verpand aan de glastuinbouw. Spreken onze eigen taal, ontwikkelen onze bedrijven op onze manier, helpen elkaar en zijn naar binnen gericht…

Deze gesloten houding staat helemaal los van de aantrekkingskracht van de sector. De aantrekkingskracht wereldwijd, bij consumenten én ook de aantrekkingskracht bij pas afgestudeerden. Over die laatste groep maken we ons al jaren zorgen, want hoe zorgen we voor voldoende intellect als we willen groeien en op strategische thema’s willen ontwikkelen?

Gelukkig!! Een magneet, dat zijn we! U merkt het wellicht nog niet, maar hoogopgeleid talent dat haar toekomst ziet op onderwerpen als innovatie, logistiek, data en procesoptimalisatie wil graag bij onze bedrijven werken. De magneet moet dan wel een bepaald uiterlijk aannemen, niet het uiterlijk van “Hoi, wil je werken in de tuinbouw?”, maar het uiterlijk van “Wil jij vanuit je vakgebied Digital, Trade Marketing, Supply Chain Management of Innovation Management een bijdrage leveren aan gezondheid en welbevinden?” Zijnde datgene wat de glastuinbouw oplevert.

We hebben hiervoor samenwerking gezocht met YSE en hebben de boodschap afgestemd op de doelgroep pas afgestudeerden van een vijftal universiteiten. Dit leidde tot een verrassend aantal aanmeldingen. Enthousiaste slimme mensen die graag hun bijdrage willen leveren aan gezondheid en welbevinden. Mooi is dat! 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Weet u waar dit is?

Voor de speciale editie van KAS Magazine komen we bij heel veel bijzondere bedrijven.

Let op waterkwaliteit bij lozen

De meeste glastuinbouwbedrijven zijn aangesloten op de riolering en lozen naast huishoudelijk afvalwater zoals water uit de kantine en de...