Blog: Hete zomers

18-09-2019    10:44   |    Joost Joling

Een weblog van Joost Joling. Hij is hoofd Bemiddelingsbureau Planten bij sierteeltmarktplaats Plantion. Joling schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

We kunnen er niet meer omheen draaien dat de zomers in ons kikkerlandje aan het veranderen zijn. Waren de zomers voorheen vrij stabiel met temperaturen van rond de 25 graden, nu is het vaak 30 graden plus. Wat kunnen we als handel met dit gegeven? Nemen we het voor kennis aan of springen we er juist op in? Zo is er onderzocht, dat 10% meer groen in een stedelijk gebied de temperatuur verlaagt met gemiddeld 0,6 oC. Dat is toch gigantisch?  De hete zomers zorgen ook voor hevige plaatselijke stortbuien. Ligt je tuin vol met tegels i.p.v. groen, dan komt dat de afwatering niet ten goede. Het afkoppelen van regenpijpen om het water in de tuin te laten vloeien staat volop in de aandacht.

De klimaatsverandering wordt steeds meer vertaald naar verkoopargumenten. Zo wordt er bij o.a. tuincentra steeds meer aandacht besteed aan droogte of waterbesparing met een droogtetolerant sortiment, zoals Lavendel, Portulaca, Verbena, Sedum en Sempervivum. Ook zien we bijvoorbeeld  terraspotten met een waterbuffer. Kwekers springen er steeds meer op in. Om de ‘versteniging’ tegen te gaan heeft een tuincentrumketen en een bouwmarkt het initiatief ‘‘Tegel eruit, plant erin’ opgepakt.

Anticipeer dus op de op de klimaatsverandering. Bij verschillende tuincentra zie je dat ze ermee bezig zijn en promoten het door middel van posters en flyers. Belangrijk hierbij is om de consument van de juiste informatie te voorzien en op zo’n manier dat ze niet ‘verzuipen’ in alle informatie. Een consument wil graag advies inwinnen en worden geïnformeerd om tot een koop over te gaan. Het beste is altijd nog een persoonlijk advies op de vloer. Als we op deze manier de verkoop met de huidige hete zomers kunnen stimuleren heeft iedereen daar baat bij. Een tevreden klant komt altijd terug in je winkel en daar doe je het toch voor?
 Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...