Blog: De kookwekker; onmisbaar bij thuiswerken

03-04-2020    09:37   |    Goedemorgen

Een weblog van Wouter van Vliet. Hij is sectormanager tuinbouw bij Van Iperen. Wouter schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

En toen zaten we in de coronacrisis… De privé- en werksituatie van vele Nederlanders staat volledig op z’n kop. Graag maak ik allereerst van deze gelegenheid gebruik om een ieder die getroffen wordt door de gevolgen van dit virus sterkte toe te wensen.

Het wordt steeds duidelijker dat deze periode nog wel even gaat duren en dus ben ik als thuiswerkende vader van 2 jonge kinderen de kookwekker steeds meer gaan waarderen.

De ‘ouderwetse’ kookwekker hoor ik u denken? In deze digitale wereld? Jazeker!
De kookwekker heeft mijn inziens namelijk grote voordelen:

  • Je kunt hem overal neerzetten.
  • Hij is (bijna) onverwoestbaar.
  • Hij geeft een hard rinkelend geluid als de geplande tijd verstreken is. Zo’n geluid waar je nog echt van opschrikt, ongeacht wat je aan het doen was.
  • Je kunt er geen filmpjes op kijken.


De kookwekker is in mijn ogen onmisbaar. Sinds 12 maart heb ook ik de kantoortuin op onze locatie in Westmaas ingeruild voor de, toch wel iets drukkere, kantoortuin thuis.

Vele goedbedoelde adviezen ten spijt, heb ik toch gekozen voor de keukentafel als werkplek in plaats van een werkplek afgezonderd in een stille kamer ergens in huis.

Eigenlijk bevalt het heel goed, zolang we ons maar houden aan de toverwoorden van de leerkrachten; heldere communicatie, structuur en discipline.

We nemen ‘s morgens de dag door met elkaar. Scheppen duidelijke verwachtingen en proberen de dag in kleine stukjes op te delen, met dank aan de kookwekker die onverbiddelijk is. Belangrijkste is, dat we met z’n allen de huidige situatie accepteren, ons er aan over geven en vooruit kijken.

Ik ben bijvoorbeeld positief verbaasd over de hoge mate van efficiënt werken. Veel mensen besparen heel veel reistijd. Bovendien moeten we creatiever en anders denken en dat geeft nieuwe inzichten en ideeën.

Cruciaal is wel dat we communicatie, structuur en discipline vasthouden. Als we deze drie zaken loslaten, dan vervallen alle zekerheden, creëren we chaos en komen we vroeger of later in de problemen.

Ik doe dat met mijn kookwekker. De manier waarop is natuurlijk voor iedereen anders. Het is wel mijn oproep aan iedereen; houd zoveel mogelijk de structuur en discipline vast en laat dit niet vallen in de waan van deze crisis.

Oh! De kookwekker gaat... tijd voor de volgende klus.


Reacties (1)

Aad at 07.04.2020

Eet je nu ook veel eieren Wouter??

Reageer op dit bericht

Meer nieuws