Blog: De batterij opladen

10-07-2018    12:36   |    Goedemorgen

Arne van Aalst, sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs, schreef deze blog exclusief voor Goedemorgen.

Voor velen breekt de zomervakantieperiode bijna aan. Ik ben al vroeg weggeweest en heb tien dagen doorgebracht op het mooie Griekse eiland Zakynthos, samen met de kinderen en aanhang.Een prachtig groen eiland en je weet het, het is niet voor niets groen. Klaarblijkelijk valt er op dit eiland voldoende regen tijdens het gehele jaar. We hebben één dag zoveel regen gehad, dat het wel genoeg leek voor de rest van het jaar. Maar dat mocht verder de pret niet drukken.

Vakantie is voor mij een periode om zaken nog eens goed te overdenken. Wat heb ik zowel privé als zakelijk het afgelopen jaar gedaan? Ben ik, en is mijn omgeving, daar tevreden over? Kan het beter, kan het anders? Zo hebben wij in 2018 als Koppert Biological Systems grote stappen gezet in de geïntegreerde gewasbescherming binnen de chrysantenteelt, daar ben ik enorm trots op! Herkent u dit moment van bezinning tijdens een vakantie? Of denkt u bij het lezen hiervan, wat heb ik er aan om terug te grijpen? Wat geweest is, is geweest.

Ik heb deze reflectie nodig om de komende periode weer in te kleuren. Niet alleen wat anders kan, of beter, maar ook; welke nieuwe ideeën gaan we verder uitwerken? Juist op vakantie staat mijn brein hiervoor nog meer open dan anders. Een andere omgeving en dus andere prikkelingen.

Om jullie als lezers een inkijk te geven op zo’n nieuw idee: ‘Hoe kunnen we bijvoorbeeld samen met de retail, service suppliers en de producenten de producten nog meer waarde meegeven? En ervoor zorgen dat telers dat ook terugkrijgen vanuit de markt? Welke rol kan biologische gewasbescherming hierbij spelen?’  Ik weet het, daar is al veel over gesproken en nagedacht maar volgens mij is de tijd er meer dan rijp voor.

Enkele blogs geleden heb ik u verteld over druk zijn of druk doen, hier zit een wezenlijk verschil in.Elk mens heeft het nodig om de batterij even te ontladen en vervolgens weer te vullen met energie.Dat houdt ook de menselijke batterij ‘vers’. Ik wens u/ jullie een fijne vakantie toe, vergeet vooral niet te genieten met familie en/of vrienden en zorg ervoor dat die batterij weer opgeladen wordt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Weet u waar dit is?

Voor de speciale editie van KAS Magazine komen we bij heel veel bijzondere bedrijven.

Let op waterkwaliteit bij lozen

De meeste glastuinbouwbedrijven zijn aangesloten op de riolering en lozen naast huishoudelijk afvalwater zoals water uit de kantine en de...