Blog: Bingo! Gelukkig in je werk!

Een weblog van Jolanda Rosloot. Zij is opleidingsmanager bij kasgroeit.nl. Jolanda schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Voor iedereen zal werkgeluk iets anders zijn. De één wil graag autonomie in zijn werk, de ander wil graag weten wat er van hem verwacht wordt. Vind je het fijn om lekker veel afwisseling te hebben tijdens een werkdag, of ga je liever aan de slag met één onderwerp? Word je werk gewaardeerd? Is het salaris passend? Kun je gebruik maken van je sterke kanten en je kwaliteiten? Allemaal zaken die meespelen in bij gelukkig zijn in je werk. Wat kan je doen om het geluk in je werk te vinden? Wanneer heb jij Bingo?

Aan de vooravond van een bijeenkomst over werkgeluk van de stichting Gezond Beleid schrijf ik deze blog. Sinds kort mag ik bij deze stichting meedenken bij de activiteiten voor bedrijven. Gezond beleid wil door het delen van informatie en kennis deelnemers inspireren om stappen te zetten in het professionaliseren van het personeelsbeleid. Deze keer gaan we in op werkgeluk. Heel leuk om hiermee aan de slag te zijn dat geeft mij ondertussen weer een eigen extra stukje werkgeluk.

Bingo
Op tafel ligt een werkgeluk-bingokaart die ik ooit heb gekregen. Mijn oog valt meteen op een aantal tips waar ik wel wat mee kan. Een leuke manier om eens te kijken hoe het staat met mijn werkgeluk of dat van medewerkers. 'Start een afdelingsoverstijgend project' wil ik wel graag afvinken. Ook 'toon je werkomgeving aan je familie' spreekt mij persoonlijk aan. Het geeft me altijd een trots gevoel om met mijn familie een bezoek aan een bedrijf te brengen. 'Deel wat je geleerd hebt' of 'vier een feestdag met collega's' zijn er zo nog een paar die mij wel een positieve boost geven en me laten nadenken over mijn werkgeluk. Welke zou jij aan willen kruisen en heb je dan bingo?

Iedereen is anders
Binnen bedrijven is het belangrijk om aan te sluiten bij de behoeften van de individuele medewerker. En die behoeftes zijn dus voor iedereen anders. De een zal hele andere waarden afkruisen op de bingokaart dan de ander. Voor leidinggevenden en HR-personen in de glastuinbouw zou ik deze kaart aanraden om het gesprek eens aan te gaan betreffende werkgeluk. Of kijk er zelf eens naar en bedenk wat nu echt voor jou belangrijk is om geluk te vinden in je werk. Als medewerkers blij zijn in hun werk, dan voel je dat in je hele organisatie.

Bron: Jolanda Rosloot

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v