Beste Nieuwigheid 2019: Clematis Multi Pink

11-06-2019    16:07   |    Goedemorgen

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, is uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid van Garden Trials and Trade 2019.

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) heeft een unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis. De plant is een mutant ontstaan uit Clematis 'Hagley Hybrid' en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig. Het is een uitstekende en vernieuwende introductie, aldus de KVBC jury.

Hydrangea
Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (MAGICAL EVOLUTION) ingezonden door Kolster bv uit Boskoop werd ook met een gouden medaille bekroond. Deze bijzondere rijkbloeiende cultivar is ontstaan als mutant in 'Hokomarevo' (MAGICAL REVOLUTION), maar heeft grotere, dieper roze bloemen. De planten zijn uniform met fraai en gezond donkergroen blad. Naast de twee gouden medailles kende de jury drie zilveren en vier bronzen medailles toe.

19 planten gekeurd
Bij deze tweede editie van Garden Trials and Trade waren 26 planten ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er uiteindelijk 19 gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.
De tweede editie van Garden Trials and Trade wordt gehouden van 11 t/m 13 juni 2019 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre te Hazerswoude-Dorp. Meer informatie is te vinden op www.gardentrials.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...