Best Fresh neemt Hartman over

14-11-2019    09:35   |    Goedemorgen

Best Fresh heeft met de curator in het faillissement van glastuinbouwbedrijf A.C. Hartman overeenstemming bereikt over de overname van de activa. Met de aankoop neemt Best Fresh een logische stap in haar verdere strategische ontwikkeling en komt er een einde aan een onzekere periode voor medewerkers en afnemers van A.C. Hartman.

A.C. Hartman behoort al vele jaren tot de absolute top in de glastuinbouwsector. Het bedrijf dat komkommers, tomaten en paprika’s teelt voor grote afnemers in binnen- en buitenland, kwam recent in financiële problemen toen het Belgische moederbedrijf faillissement aanvroeg voor A.C. Hartman.

Best Fresh-eigenaar Mart Valstar: “Wij zijn blij met de overname van de activa van A.C. Hartman. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten en is een welkome toevoeging voor ons bedrijf en met name onze bio-divisie. Wij kunnen met A.C. Hartman beter inspelen op de wensen van klanten die direct beleverd wensen te worden.”

A.C. Hartman directeur a.i. Kenaad Tewarie: “Wij sluiten een turbulente periode af. Wij hebben het bedrijf door een herstructurering geleid en uiteindelijk was een faillissement onafwendbaar voor een gezonde toekomst. Best Fresh krijgt een prachtig bedrijf met gemotiveerde medewerkers, kwalitatief hoogwaardige producten en loyale afnemers. Alle betrokkenen verdienen deze nieuwe start met een sterke eigenaar.”

Best Fresh gaat de komende weken gebruiken om kennis te maken met het personeel, de afnemers en de teeltmethoden. Doel is om het bedrijf zoveel mogelijk in zijn huidige vorm voort te zetten, met behoud van werkgelegenheid en het gemeenschapsgevoel in het trotse Friesland. A.C. Hartman biedt momenteel, onder de curator, werk aan 70 vaste medewerkers en levert onder meer aan Bakker Barendrecht en Albert Heijn.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws