BASF start serie podcasts

BASF start serie podcasts

Met de lancering van een serie podcasts deelt BASF haar kijk op duurzame landbouw met een breder publiek. De eerste BASF Podcast, 'Het belang van gewasbescherming', is vanaf vandaag te beluisteren. "Eigenlijk zijn we al heel duurzaam bezig, maar vertellen we het nog te weinig."

Podcasts zijn een ideaal platform om verdiepend op een onderwerp in te gaan. Het voordeel is dat ze onafhankelijk van tijd en locatie te beluisteren zijn. Een rit in een auto of landbouwvoertuig leent zich er bijvoorbeeld prima voor om er via de mobiele telefoon naar te luisteren. De eerste BASF Podcast duurt circa vijftien minuten. Duurzaamheidsmanager Eric Kiers van BASF gaat daarin tijdens een interview in op de vele vragen en vooroordelen die bestaan rond gewasbeschermingsmiddelen.

"Cruciaal om de wereld te voeden"
De lage waardering van gewasbeschermingsmiddelen bij het grote publiek is volgens Kiers onterecht. "Voordat zo'n middel toegelaten wordt, is daar een lang traject van testen en studies aan vooraf gegaan. Je bent dus zomaar tien jaar verder." Daarnaast geeft de duurzaamheidsmanager in de podcast de meerwaarde van gewasbeschermingsmiddelen aan. "Ze zijn cruciaal bij onze voedselvoorziening. Zonder zouden we tot 30% minder gewasopbrengst halen, terwijl de wereldbevolking ook nog eens groeit." Toch oppert Kiers afrondend enkele mogelijkheden om slimmer om te gaan met gewasbeschermingsmiddelen: "Vooral via precisielandbouw en veredeling kunnen we er nog gerichter gebruik van maken."

De BASF Podcasts zijn te beluisteren via deze link

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v