Telers Prominent krijgen certificering PlanetProof

02-07-2019    10:35   |    Goedemorgen

De twee eigen teeltbedrijven van Prominent aan de Groeneweg in ’s-Gravenzande, zijn sinds 17 juni jl. ‘On the way to PlanetProof’ gecertificeerd. De Prominent bedrijven laten met het internationale keurmerk PlanetProof zien dat ze duurzaam produceren, met oog voor de directe omgeving en in balans met de aarde.

Met het keurmerk voldoen de twee Prominentbedrijven aan bovenwettelijke eisen, onder andere op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen.
Het certificaat bewijst dat de twee Prominent bedrijven, met een oppervlakte van in totaal 30 ha., voldoen aan strenge eisen op het gebied van gewasbescherming, omgevingsbeheer, waterkwaliteit en energiegebruik.
Binnen Prominent zijn er nog zes andere teeltlocaties van de aangesloten leden die dit keurmerk mogen voeren.
'On the way to PlanetProof’ is per 2019 de nieuwe en internationale naam voor Milieukeur agro/food producten. De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beoordeelt On the way to PlanetProof als ‘topkeurmerk’ voor voeding. De eisen voor PlanetProof worden ieder jaar herzien en waar mogelijk aangescherpt. Voor meer informatie over PlanetProof, check https://www.planetproof.nl/wat-is-planetproof 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws