'AI niet inzetten voor slimme tandenborstels'

'AI niet inzetten voor slimme tandenborstels'

"Artificial intelligence (AI) moet worden ingezet voor het goede, niet voor slimme tandenborstels," zegt Ioannis Athanasiadis. Hij is onlangs benoemd tot hoogleraar AI en data science aan Wageningen University & Research. "Ik vind het fascinerend hoe we AI kunnen inzetten voor goede zaken en voor het helpen overleven van de mensheid." Dat is wat hem naar de WUR bracht, waar hij zich richt op de integratie van AI in het domein van voedsel en leefomgeving.

Toen Athanasiadis in 1995 zelf student was aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki in Griekenland, spaarde hij voor een vaste telefoonlijn, zodat hij een modem kon hebben en verbinding kon maken met het internet van de universiteit.

"Ik was altijd al een nerd, altijd goed met wiskunde," legt Athanasiadis uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn carričre begon in de elektrotechniek en computertechniek. Hij werkte in Zwitserland en Griekenland, en kwam in 2015 naar WUR. Eerst bij de leerstoelgroep Informatie Technologie, daarna bij het Laboratorium voor Geo-informatiekunde en Remote Sensing, Nu is hij aangesteld bij het Wageningen Data Competence Center (WDCC). Zijn ambitie? "Data-intensieve ontdekkingen in het agro-milieusysteemonderzoek mogelijk maken en een dynamiek tussen technologie en wetenschappers tot stand brengen. Dat heeft natuurlijk impact binnen WUR als organisatie, en het is aan ons om die impact uit te breiden naar de maatschappij."

Lees hier een uitgebreid interview met Ioannis Athanasiadis.

Bron: Wageningen U&R

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v