AgroQatar: Spaanse telers gaan assisteren in Qatar

22-11-2017    09:35   |    Goedemorgen

Een alliantie van vooraanstaande Spaanse agro-bedrijven, genaamd AgroQatar, gaat haar expertise delen met lokale boeren in Qatar, zodat daar jaarrond en winstgevend fruit en groente geproduceerd kan worden.

In Almeria heeft Spanje laten zien dat haar landbouwcultuur in staat is om intensieve landbouw te bedrijven in droog klimaat. Daar is een hoop innovatie en techniek voor nodig, maar inmiddels is Almeria van één van de armste regio's van Spanje veranderd in één van de rijkste regio's. Het enige wat nodig was, was 50.000 hectare aan (plastic) kassen.

Volgens AgroQatar lijkt het klimaat van Almeria op dat van Qatar. Vandaar dat ze hun expertise nu willen gebruiken om van Qatar ook een bloeiende regio te maken vol fruit en groente. Tijdens een evenement in het Doha Exhibition and Convention Centre koppelde de Spaanse ambassadeur Ingacio Escobar AgroQatar aan de landbouwbedrijven in Qatar. Hij schepte daar flink op over Almeria, dat het de meest innovatieve en vooruitstrevende tuinbouwregio ter wereld is. 

Aangezien in 2022 het WK voetbal plaats vindt in Qatar, zullen de ogen van de wereld dan gericht zijn op het woestijnstaatje. En er ook voor alle bezoekers voldoende fruit en groente beschikbaar moeten zijn. Iets waar Spanje en Almeria een belangrijk rol in te spelen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...