Afdekmaterialen Lensli nu ook RHP-gecertificeerd

Afdekmaterialen Lensli nu ook RHP-gecertificeerd

Sinds jaar en dag beschikt Lensli over het RHP-keurmerk voor haar substraten. Dit jaar mag de substraatspecialist ook het RHP-keurmerk voor haar afdekmaterialen in ontvangst nemen. Hierdoor beschikt Lensli Substrates over de gehele breedte van haar productaanbod over een RHP-certificering; van substraten en afdekmaterialen tot aan het door Lensli gebruikte boomschors en rijstkaf.

Lensli Substrates voldoet al sinds maart 1999 aan de in de markt geldende RHP-normen en eisen aan kwaliteit.

RHP-gecertificeerde afdekmaterialen en de eventuele toeslagstoffen dienen vanuit de RHP- certificering te voldoen aan de eisen voor plantveiligheid. Om deze reden mogen voor het RHP-keurmerk niet zomaar alle afdekmaterialen worden gebruikt. Er zijn normen en eisen vanuit RHP opgesteld, waarbij herkomst, productie en een eventueel benodigd hygiënisatieproces van de afdekmaterialen worden gemonitord. Dit biedt de grootste mogelijke zekerheid dat de afdekmaterialen veilig kunnen worden toegepast, zonder risico's voor de teelt.

De afdekmaterialen van Lensli staan in de markt bekend onder de merknaam Herbaedeck. De Herbaedeck producten bestaan uitsluitend uit organische, circulaire grondstoffen. Door gebruik te maken van afdekmaterialen ontstaat een droge bovenlaag waarop onkruid, mos en algen niet tot ontkieming kunnen komen. De afdekmaterialen van Lensli zijn geschikt voor zowel bedekte - als buitenteelten en nu aantoonbaar plantveilig met het RHP-keurmerk.

"Het leveren van kwaliteit is al jaren één van de belangrijkste speerpunten binnen onze bedrijfsvoering. Dat wij op alle fronten voldoen aan de strenge eisen zoals gesteld in het Productcertificatieschema van het RHP-keurmerk, is een kroon op ons werk. Wij blijven ons inspannen om producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te ontwikkelen, te produceren en te leveren", aldus Ronald Keijzer, Hoofd Kwaliteit Substraatbedrijven Lensli. "Fijn dat onze succesvolle Herbaedeck afdekmaterialen nu ook de verdiende waardering op het gebied van kwaliteit hebben."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v