Aandacht behoud Amazone en mangroves op Floriade

Aandacht behoud Amazone en mangroves op Floriade

Floriade Expo 2022 staat in het teken van de groene steden van de toekomst en het behoud van unieke natuur is daar een belangrijk onderdeel van. Deze natuur zoals mangroves en het Amazoneregenwoud zijn namelijk nodig om de aarde gezond en leefbaar te houden. Vanaf 26 juli kunnen bezoekers een pop-up tentoonstelling over mangroves bekijken bij het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en van 28 juli t/m 1 augustus presenteert de Surinaamse Ambassade een uitgebreid programma over de Amazone in en rondom het paviljoen van Suriname. Daarmee wil Floriade de bezoekers bewust maken van het belang van behoud van bijzondere natuur.

Op 26 juli vindt de Internationale dag voor het Behoud van het mangrove-ecosysteem van UNESCO plaats. Op deze dag viert de VAE haar Nationale dag bij Floriade met de start van een bijzondere pop-up tentoonstelling over het behoud van mangroven. Deze tentoonstelling is drie weken te zien (t/m 12 augustus) zijn in de tuin van het paviljoen. Mangroven staan bekend als "The Guardian of the Coast" en deze planten ondersteunen hele ecosystemen. Ook verdedigen mangroven de kust.

Het paviljoen van de VAE 'Salt Water Cities, where land meets the sea' laat de belangrijke rol van mangroven zien in een landschap met waterschaarste, extreme hitte en zoute grond. De Salt Water Garden toont een duurzaam landbouwsysteem dat voedsel produceert en tegelijkertijd het milieu beschermt met vier planten die gedijen in zout water en zo de omgeving en steden groener maken: zeekraal, mangroven, microalgen en zeegras.

Behoud van de Amazone in Suriname
Daarnaast kunnen bezoekers van Floriade vanaf 28 juli t/m 1 augustus zich laten informeren over het Amazoneregenwoud aan de hand van een programma van de Surinaamse Ambassade en het Amazon Conservation Team in en rondom het Suriname paviljoen. Suriname is een van de drie landen van de hele wereld dat CO2 negatief is. Dat komt doordat maar liefst 93% van het land bestaat uit bos en daarmee is Suriname het meest beboste land ter wereld. Het Amazoneregenwoud heeft hier een groot aandeel. Het behoud van de Amazone is daarom essentieel voor Suriname. Amazon Conservation beschermt het regenwoud, maar ook de inheemse bevolking met hun kennis en cultuur. Samen met de Surinaamse Ambassade organiseren zij bij Floriade onder andere een netwerkevent, inspirerende lezingen en workshops die in het teken staan van de Amazone.

Bekijk het hele programma hier

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v