57 nieuwe faillissementen

57 nieuwe faillissementen

In week 29 zijn 57 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard volgens het CBS. Dat zijn er 7 minder dan in week 28. In de eerste 29 weken van 2020 gingen 2 090 bedrijven en instellingen failliet, 15 minder dan in dezelfde periode van 2019.

Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12.00 uur gepubliceerd worden.

In week 29 zijn 46 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 10 minder dan in week 28. Daarnaast zijn 11 eenmanszaken failliet verklaard, 3 meer dan een week eerder.

Financiële dienstverlening
De specialistische zakelijke dienstverlening (o.a. juridische dienstverlening, architecten- en reclamebureaus) had van alle onderscheiden branches de meeste faillissementen, namelijk 12. Dat waren er 6 meer dan in de voorgaande week. Verder zijn er bij de eet- en drinkgelegenheden 7 bedrijven failliet verklaard, 4 meer dan in de voorgaande week. Onder de 7 failliet verklaarde bedrijven waren 4 eenmanszaken. In de industrie en de bouwnijverheid gingen 6 bedrijven failliet, respectievelijk 2 en 1 meer dan in week 28.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v