Is CEA een gamechanger voor retail?

Is CEA een gamechanger voor retail?

Op dinsdag 7 november organiseert World Horti Center het zesde I-Grow Inside webinar. Een sterk panel van professionals staat klaar om te praten over het onderwerp ‘CEA: een gamechanger voor retail?’. De afgelopen jaren heeft het agrarische landschap een revolutie ondergaan door de komst van Controlled Environment Agriculture. Dit heeft meerdere voordelen voor retailers en consumenten. Het panel geeft meer inzicht in hun ervaringen en hoe zij CEA zien. I-Grow Inside is online te volgen of live bij te wonen in World Horti Center.

De afgelopen jaren heeft het landbouwlandschap een revolutie ondergaan door de komst van Controlled Environment Agriculture (CEA), waarbij geavanceerde technologie samenkomt met duurzame oplossingen om groenten en fruit te verbouwen in gecontroleerde omgevingen zoals kassen en indoor farms. Retailers en consumenten kunnen op meerdere manieren profiteren van CEA. Denk aan planbare teelten, efficiënt ruimtegebruik, jaarrond aanbod, lokaal geteelde producten en meer. Naast dat CEA kan inspelen op specifieke behoeften, zorgt maatwerk voor unieke producten afgestemd op bepaalde voorkeuren. Dit maakt het gemakkelijker om effectief aan de behoeften van nichemarkten te voldoen. Daarnaast speelt CEA een grote rol in de huidige uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Met voortdurende vooruitgang in de technologie en een groeiend milieubewustzijn is de weg vrijgemaakt voor het floreren van CEA, waarbij verse producten van hoge kwaliteit worden geleverd en tegelijkertijd de hulpbronnen van onze planeet voor de komende generaties worden beschermd.

Sterk panel
World Horti Center is verheugd aan te kondigen dat Roel Janssen, Head of Product en Business Development bij Planet Farms; Simone van der Steeg, Sourcing Manager voor de Fresh Fruit Category bij Albert Heijn en Johan Vis, Marketing Specialist Tomato, Lettuce en Leafies bij Rijk Zwaan het panel van drie vormen tijdens dit zesde webinar. Matthijs van den Beukel is de moderator, hij begeleidt het panel in de goede richting en gaat de interactie aan met zowel het online als live publiek.  

Wanneer en waar
Het I-Grow Inside webinar op 7 november is live te volgen in World Horti Center, Europa 1 in Naaldwijk. Hier gaat het evenement om 14.00 uur van start en duurt tot 17.00 uur. Online is het webinar te volgen van 14.30 tot 15.30 uur. Meld je aan via deze link als je fysiek of online aanwezig wil zijn. Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met de community Indoor Farming NL en mede mogelijk gemaakt door Greenport West-Holland en FarmTech Society.

I-Grow Paviljoen
De I-Grow Inside seminar serie is onderdeel van het I-Grow Paviljoen in World Horti Center. Dit paviljoen is opgezet om de ontwikkeling en voordelen van hightech telen in kassen en indoor farms te laten zien. Veel bezoekers hebben zich al laten inspireren door dit paviljoen, van studenten tot presidenten en investeerders tot beleidsmakers. Het I-Grow Paviljoen is een samenwerkingsverband tussen World Horti Center en verschillende toonaangevende bedrijven op het gebied van binnenteelt. Samen willen zij het hele verhaal van de mogelijkheden van indoor farming vertellen alsmede samenwerking en uitwisseling van ideeën stimuleren.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v