Watercoaches aan de slag

Watercoaches aan de slag

De kwaliteit van het oppervlaktewater is de laatste jaren verbeterd, maar die verbetering stagneert. Om ook de laatste stappen te zetten naar een goede kwaliteit van het oppervlakte water, zullen alle bedrijven in 2027 hun emissie van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten terug moeten brengen tot nagenoeg nul. De watercoach denkt mee over het sluiten van de waterstromen op het bedrijf.

Nu de pilotfase van de watercoach is afgerond, kunnen de watercoaches vanaf februari 2024 aan de slag. Vanaf vorige zomer zijn er diverse bedrijven door de watercoaches bezocht om een goede werkwijze te vinden. Daarbij zijn verschillende teelten en teeltsystemen meegenomen. Samen met de watercoaches en betrokken ondernemers is een werkwijze vastgesteld.

De waterscan is het vertrekpunt van het bezoek van de watercoach. De waterscan is al ingevuld door het bedrijf, of wordt samen met de watercoach in gevuld. De waterscan geeft een goede indruk van de waterstromen op het bedrijf en geeft een eerste indruk van mogelijke aandachtspunten.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v