Real-time inzicht met Priva Irrigation Measurement

Real-time inzicht met Priva Irrigation Measurement

Zorgvuldig watermanagement versterkt elk tuinbouwbedrijf, zowel op korte als op lange termijn. Daarom introduceert Priva een geheel nieuw irrigatiemeetsysteem dat real-time inzicht geeft in de wateropname en verdamping van planten. Priva Irrigation Measurement stelt telers in staat hun irrigatiestrategie te optimaliseren om de opbrengst en de gewaskwaliteit te verhogen en tegelijkertijd efficiënter gebruik te maken van water en meststoffen.

Bij de ontwikkeling van Priva Irrigation Measurement heeft Priva haar jarenlange expertise in slim watermanagement en sensortechnologie gecombineerd tot een geheel nieuwe irrigatiemeetoplossing. Door continu het gewicht van de plant, de hoeveelheid drainwater, het nutriëntengehalte (EC) en de zuurgraad (optioneel) te meten, geeft Priva Irrigation Measurement de teler maximale controle over de watercyclus en waardevolle realtime inzichten in de gezondheid en ontwikkeling van het gewas.
 
Nauwkeurigheid en timing verbeteren
Een hogere nauwkeurigheid en betere timing van de watergift zal de productie en kwaliteit van het gewas verhogen en reduceert tegelijkertijd het gebruik van hulpbronnen zoals meststoffen en water. Een optimale balans tussen zuurstof- en vochtgehalte in het substraat resulteert in een gezonde wortelontwikkeling. Priva Irrigation Measurement kan worden uitgerust met een pH-sensor (optioneel). Dankzij een stabiele pH-waarde in de wortelomgeving, is de opname van essentiële voedingsstoffen door de plant beter.
 
Naadloze integratie
Priva Irrigation Measurement sluit naadloos aan op Priva Moisture Balance Module/Root Optimizer. De verbeterde meetnauwkeurigheid en eenvoudige installatie maken uitbreiding van de Priva Connext of Compact CC procescomputers met deze regelmodules aantrekkelijker, omdat uw watergiftsysteem hierdoor nog slimmer, veiliger en duurzamer wordt.
U kunt alle metingen overzichtelijk bekijken in Priva Operator, de online-applicatie waarmee u vanaf elk smart device real-time toegang heeft tot uw kasgegevens en instellingen. Via een cloud verbinding heeft u 24/7 inzicht in uw metingen en zijn uw gegevens veilig opgeslagen.
 
Eenvoudig te installeren en onderhouden
Speciaal ontwikkelde installatie- en onderhoudssoftware van Priva helpt installatiepartners via visualisaties en stap-voor-stap handleidingen om Priva Irrigation Measurement op een soepele manier operationeel te krijgen, met minimale downtime. Zowel Priva Irrigation Measurement als Priva's nieuwe Weerstation maken gebruik van onderhoudsarme en betrouwbare state-of-the-art sensorsystemen en bieden betrouwbare en toekomstbestendige monitoringoplossingen voor het succesvol telen van een gewas.
 
Priva watermanagementsystemen
In een omgeving waar gezonde groei van het gewas en bedrijf centraal staan, is het belangrijk om de verschillende processen van watertoevoer- en -afvoer optimaal te regelen en op het juiste moment de juiste hoeveelheden meststoffen toe te dienen. Met de door Priva ontwikkelde systemen kunnen telers hoogwaardig irrigatiewater efficiënt doseren en veilig recirculeren.

Bron:

Deel artikel