Rainlevelr doet zijn werk bij hevige regen in januari

Rainlevelr doet zijn werk bij hevige regen in januari

Inmiddels worden we naar verwachting getrakteerd op enkele droge en zonnige dagen, maar anticiperend op de hevige regenval van de afgelopen weken maakten telers die zijn aangesloten bij Rainlevelr ruimte in hun waterbassins en -silo's. Vanuit de lucht zag Robbert Ballings van het Hoogheemraadschap Delfland dat de aanpak van Rainlevelr werkt in de praktijk, vertelt hij op Glastuinbouwwaterproof.nl.

"Op donderdag 12 januari waren wij in de lucht voor een milieuinspectievlucht", meldde Robert Ballings vorige week op social media. "Hoogheemraadschap van Delfland heeft gisterochtend neerslagprotocol A afgekondigd, omdat er tussen 18:00 donderdagavond en de ochtend van vrijdag 13 januari 30 tot 40 mm neerslag werd verwacht."

Gietwaterbassin legen
Glastuinbouwondernemers die meedoen aan Rainlevelr hebben die dagen een SMS gekregen met het verzoek alvast ruimte voor de bui te maken in het gietwaterbassin. Dat was donderdagmiddag goed te zien vanuit de lucht. "Wij zagen tuinders in het hele gebied het gietwaterbassin alvast legen om zo de bui s ’nachts (deels) op te kunnen vangen. Mooie techniek! De foto's zijn van SV.CO aan de Kreekrug in de Kralingerpolder.''

Kijk voor meer informatie op de website van Rainlevelr

Bron:

Deel artikel