'Nu moet blijken hoe goed je watersysteem is'

'Nu moet blijken hoe goed je watersysteem is'

Na een maand zonder noemenswaardige neerslag krijgen telers nu ook met hitte te kampen. Hierdoor stijgt het waterverbruik, komt de waterkwaliteit onder druk te staan en worden filters maximaal op de proef gesteld. “Nu moet blijken hoe goed je watersysteem is”, zegt Stefan Bakker van Netafim. Hij geeft tips om de uitdagende zomerperiode goed te doorstaan.

Tijdens een roeitochtje op één van de eerste hete dagen van het jaar dwaalden de gedachten van Stefan Bakker af naar waterkwaliteit. Het viel de productmanager van Netafim op dat het zicht op het blad van zijn riemen in het water belemmerd werd door een groene algenzweem.

Maximale belasting
“Lange dagen in combinatie met warmte en voldoende voedselaanbod kan in oppervlaktewater een ware algenexplosie veroorzaken”, zegt hij. “Dat kan ook gebeuren in watersystemen van tuinbouwbedrijven. In deze periode is het gevaar van algengroei in bassins en silo’s, overbelasting van filtersystemen en verstopping van sproeiers en druppelaars groter dan ooit. Temeer daar de meeste gewassen volop in productie zijn en het waterverbruik hoog is. Om de risico’s beheersbaar te houden, dienen telers op een aantal punten extra alert te zijn.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v