Nieuw: Tentacles

Nieuw: Tentacles

De unieke sensor van Tentacles is vanaf januari beschikbaar via Log & Solve. De sensor onderscheidt zich door het inzicht in drie vochtzones. Door met deze sensor op verschillende niveaus te meten, kan onder meer een nauwkeurige watergift plaatsvinden, kan een meer egale teelt plaatsvinden en helpt de kweker bij het overschakelen naar alternatieve substraten.

Een vochtsensor die in drie zones van de pot meet, geeft kennis en kan bijdragen aan het uniformeren en optimaliseren van de teelt. Problemen in de teelt spelen vaak op verschillende niveaus in de pot of mat. Oorzaken zijn veelal te vinden in de vochthuishouding of het zuurstofgehalte. Daarbij ontstaan met de zoektocht naar alternatieven voor veen nieuwe teeltwijzen.

Samen met de sensoren van Tentacles, Quantified, Sigrow en Aranet, maakt Log & Solve de meetresultaten inzichtelijk en versoepelt het dashboard  de overgang naar de inzet van veenarme substraten bij siertelers, groente en fruitkwekers.

Substraten met veenalternatieven gedragen zich anders als het gaat om het vasthouden en afgeven van water. Een potvochtsensor kan kwekers helpen om hun irrigatieproces te optimaliseren en over bewatering of uitdroging te voorkomen. Dit is cruciaal voor de gezondheid van planten. En door nauwkeurig het vochtgehalte te meten in het substraat, kunnen telers water en meststoffen efficiënter gebruiken en kosten besparen.

Plantweerbaarheid en gewasbeheer
Teveel of te weinig water kan ziekten en plagen bevorderen. Met een potvochtsensor kunnen planten onder optimale omstandigheden groeien en is oog voor de plantweerbaarheid. Het gebruik van een potvochtsensor helpt om met irrigatieschema 's de groei en opbrengst van het gewas te optimaliseren.

Tijdens de proeven met de koppeling van de drie-zone-sensor aan het teeltdashboard van Log & Solve waren uitkomsten verrassend positief. De gedetailleerde resultaten en het algehele beeld maken ingrijpen voordat negatieve effecten zich manifesteren laagdrempelig.

De gebruiksvriendelijke software van Log & Solve voorziet telers wereldwijd van een uniek teeltdashboard dat efficiëntie in teelt optimaliseert, proactieve besluitvorming stimuleert en resulteert in een egale teelt met producten van de hoogste kwaliteit.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v