Eerste aansluiting silo op bestaande constructie

Eerste aansluiting silo op bestaande constructie

Veel bedrijven willen een steentje bijdragen aan het voorkomen van wateroverlast, maar dit is technisch gezien niet altijd mogelijk op de gebruikelijke manier en soms is maatwerk nodig. In samenwerking en overleg met de sector wordt in deze situaties binnen Rainlevelr naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen gezocht, waardoor een bedrijf toch mee kan doen.

Zo wordt de Rainlevelr klep normaliter aangestuurd via de klimaatcomputer, maar niet overal kan dat. Soms is een andere oplossing nodig, Plantenkwekerij Mostert had de primeur. De klep wordt adar aangestuurd via een aparte app op de telefoon. John Mostert: "Ik ben erg tevreden over de aansluiting. De app is echt een uitkomst want aansturing van de klep kon in ons geval niet via de klimaatcomputer. Het systeem werkt goed."

Nieuwe oplossingen worden uitgeprobeerd, geëvalueerd en kunnen indien succesvol vaker worden toegepast. John vervolgt: "Door de aansluiting op de bestaande overstortconstructie hoefde ik de silo niet helemaal leeg te halen. Dat vond ik wel een pre."

Op de vereiste hoogte wordt in de staande overloop/overstortleiding een T-stuk aangebracht, vervolgens wordt op deze zijaansluiting van het T-stuk de regelklep aangebracht. Het voordeel van deze constructie is dat de silo voor de werkzaamheden niet geheel leeg hoeft en niet door de folie geprikt hoeft te worden om een aparte aflaatleiding aan te brengen. Dit laatste is ook een uitkomst mocht de folie ouder zijn en niet meer gelast kunnen worden.

A1 Group en HB Techniek zorgden bij dit project respectievelijk voor de aansluiting op de overstortleiding in de silo en de koppeling van klep en app.

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v