Geslaagd Smart Sleever Event bij kwekerij Vilosa

Geslaagd Smart Sleever Event bij kwekerij Vilosa

Afgelopen dinsdag was kwekerij Vilosa de gastheer van het succesvolle Smart Sleever Event, waar de speciaal voor kleine orders ontwikkelde inpakrobot werd gedemonstreerd. De 40 internationale kwekers die aanwezig waren, kregen een indrukwekkende demonstratie van de innovatieve inpakrobot, die ontworpen is voor kleinere en flexibelere orders en geschikt is voor het verwerken van papieren hoezen.

Na de demonstratie van de Smart Sleever volgden twee inspirerende presentaties. Arnoud Bolten belichtte de kracht en mogelijkheden van data, terwijl Wouter Verhoef een toekomstvisie presenteerde met de titel 'Plants without Hands'.

Innovatieve oplossing voor de toekomst
René van Dop, directeur/eigenaar van Vilosa, verklaarde: "Onze klanten vragen steeds meer naar kleinere en op maat gemaakte orders, die we tot nu toe handmatig verwerkten. Aangezien arbeid steeds schaarser en duurder wordt, hebben wij samen met onze collega's van KP-Holland, SV.CO en Bosman Van Zaal een robot ontwikkeld die deze uitdaging kan automatiseren. We willen de vraag naar flexibelere verpakkingen en orders ook in de toekomst op een verantwoorde wijze kunnen vervullen."

Samenwerken aan Innovatie
Wouter Verhoef van Bosman Van Zaal/Crea-tech voegde daaraan toe: "Samenwerken met klanten aan innovaties is onze passie. Co-creatie met telers zorgt voor een zeer efficiënt ontwikkeltraject met direct zichtbaar resultaat in de praktijk. De huidige inpakrobot is ideaal voor planten tot 50 cm. We willen graag in contact komen met telers van andere planten zoals orchideeën, kruiden of sla om de robot verder te ontwikkelen voor andere soorten."

Bron:

Deel artikel