Greenport Horti Campus lanceert nieuwe site

Greenport Horti Campus lanceert nieuwe site

De Greenport Horti Campus heeft een nieuwe website. De site werd gelanceerd tijdens de Greenboard-vergadering van Greenport West-Holland door de ambassadeur Kennis & Innovatie Rick van Dam (voorzitter College van Bestuur Lentiz) en voorzitter Meindert Stolk (gedeputeerde Zuid-Holland).

In de gemeenten Barendrecht/Ridderkerk, Lansingerland en Westland liggen de fysieke locaties van de Greenport Horti Campus. De website is www.greenport-horticampus.nl.

De Greenport Horti Campus (GHC) van Greenport West-Holland heeft als doelstellingen: kennis en talent dicht bij de ondernemers organiseren door middel van een kennis- en Innovatienetwerk, zorgen voor voldoende en voldoende opgeleide medewerkers op mbo-, hbo- en wo-niveau, uitdragen van het ‘intelligente’ imago van de Greenport, de regio promoten als hét internationale kenniscentrum rondom Feeding & Greening the Mega-cities en netwerk- en campusvorming.

Sinds de start in 2012 zijn binnen de Greenport Horti Campus drie campussen gestart: de Greenport Horti Campus Westland met het World Horti Center, Greenport Horti Campus Oostland met het Horti Science Park en de Greenport Horti Campus Barendrecht/Ridderkerk met de Dutch Fresh Port. Daarnaast werd een ondernemersgedreven innovatieprogramma ontwikkeld, uitgaande van lokale agenda’s. Zo wordt binnen de Greenport Horti Campus  samengewerkt aan de digitalisering van de tuinbouw.

Mogelijke Groeifonds-aanvraag
De nieuwe website maakt beter duidelijk waarvoor de Greenport Horti Campus en de drie campussen staan. Bovendien staat de Greenport Horti Campus aan de vooravond van een mogelijke Groeifonds-bijdrage. Als deze wordt toegekend, dan zal Greenport Horti Campus deze gebruiken voor het versterken van de innovatiekracht van bedrijven in de Greenport, en dan met name op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (ofwel: ervoor zorgen dat medewerkers gekwalificeerd worden en blijven) en de strategische thema’s energieneutraal 2030 en digitalisering van de tuinbouw.

Greenport Horti Campus heeft voor de Groeifonds-bijdrage een aanvraag gedaan en is voorgeselecteerd door Katapult. Deze organisatie monitort 300 publiek-private-samenwerkingen tussen mbo, hbo en bedrijven en heeft 210 miljoen euro toegekend gekregen uit  het Nationaal Groeifonds voor de doorontwikkeling van dit type samenwerkingsverbanden. Momenteel zijn er negentien consortia in de strijd voor definitieve toelating. In april 2023 moeten de aanvragen worden ingediend; in de zomer wordt besloten welke vijftien consortia daadwerkelijk een Groeifonds-bijdrage krijgen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v