'Spannend jaar met veel nieuwe gezichten'

'Spannend jaar met veel nieuwe gezichten'

De afdeling Public Affairs behartigt de belangen van Royal FloraHolland, de leden en de sierteeltsector in de maatschappij, de media en de politiek. Public Affairs-manager Stefanie Miltenburg blikt in een column vooruit op 2024.

In zijn column Blik vooruit: 2024 gaf CEO Steven van Schilfgaarde aan dat dit jaar in vele opzichten bijzonder wordt. Voor ons bedrijf en de coöperatie, maar zeker ook op politiek vlak. In Nederland is de formatie nog in volle gang. Af en toe krijgen we een inkijkje, maar het samenstellen van een kabinet zal nog een complexe zaak zijn.

Er is een nieuwe Tweede Kamer en daar richten we ons op, voor een (hernieuwde) kennismaking. Van de huidige 150 Kamerleden zijn er 80 volkomen nieuw. Veel van hen zijn afkomstig vanuit de opgekomen partijen: BBB, PVV en NSC. Zeker bij de PVV moeten we nog ontdekken hoe zij denken over grote thema’s zoals de energietransitie of plantgezondheid. Over internationale medewerkers en migratie is al wel een en ander naar buiten gekomen. Daar wordt de uitdaging het belang van dit arbeidspotentieel te blijven benadrukken en tegelijkertijd te werken aan het verkleinen daarvan door automatisering en robotisering.

Tuinbouwtour
Ook bij de bekende politieke partijen zijn er wisselingen in de bezetting. Nieuwe woordvoerders op land- en tuinbouw maakt dat we overal de banden weer moeten aanhalen. Begin december boden we, namens een aantal tuinbouworganisaties, alle Kamerleden een (kamer)plant aan. Thuis of op hun werkplek kunnen ze alvast genieten van het moois dat onze sector biedt! Ook ligt er inmiddels een uitnodiging bij de commissie Landbouw van de Tweede Kamer. Deze belangrijke Kamerleden zijn van harte welkom voor een heuse ‘Tuinbouwtour’, die we samen met onze sectorpartners gaan organiseren.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v