'Politiek is aan zet'

'Politiek is aan zet'

In een reeks columns krijgen directie en managers van Royal FloraHolland het woord. Dit keer CEO Steven van Schilfgaarde.

In de politiek regeert vaak de waan van de dag en is menigeen kort van memorie. Onze minister van Landbouw, Piet Adema, deed recent als spreker op het Nationaal Tuinbouwcongres de oproep aan de glastuinbouw om zelf ook verantwoordelijkheid te nemen. Piet Adema is de sector goedgezind en ik weet dat hij zich waar nodig hard maakt voor de glastuinbouw. Maar deze uitspraak kon ik niet plaatsen.

De glastuinbouw is al volledig gecommitteerd aan de energietransitie en één van de weinige sectoren die zijn doelstellingen ook daadwerkelijk realiseert. De sector heeft zijn handtekening gezet onder het energieconvenant, waarin afspraken zijn gemaakt over energiebesparing, CO₂-reductie en -beprijzing. De overheid is aan zet om zich op zijn beurt aan de afspraken te houden! De overheid volgt geen consistente lijn, door bovenop de gemaakte afspraken nog eens stevige fiscale maatregelen te stapelen. Ondernemers kunnen onmogelijk werken in een instabiel ondernemersklimaat waarin niet helder is aan welke eisen voldaan moet worden. Daarbij worden de gemaakte afspraken ook door politieke partijen weer ter discussie gesteld. Zoals deze week de ingediende motie in de Tweede Kamer om te komen tot nieuwe scenario’s voor de afschaffing van fossiele subsidies. Wanneer daar gehoor aan wordt gegeven, zonder de al gemaakte afspraken over belastingen en beprijzingen voor energie mee te nemen, zullen veel van onze bedrijven in economische problemen komen.

Lees de volledige column

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v