'Pieken doe je samen'

'Pieken doe je samen'

In een reeks columns op de website van Royal FloraHolland krijgen directie en managers van de veiling het woord. Dit keer COO Leendert-Jan Plaisier over de piekperiode 2023.

"De piek staat voor de deur. Een belangrijke periode voor kwekers en kopers en dus voor ons. We zijn goed voorbereid om vanaf 3 april de verwachte toename van aanvoer te verwerken. We zijn ons ervan bewust dat welke maatregel we ook nemen, deze effect heeft op kopers, kwekers, transporteurs en/of medewerkers. Maatregelen hebben voors, maar soms ook tegens. Die laatste proberen we uiteraard te minimaliseren. Als dat niet helemaal lukt, vraag ik op voorhand om begrip. Want met elkaar waren we het erover eens dat niets doen ook geen optie is. In de aanloop naar de piek hebben we hierover met kwekers en kopers gesproken. Dat is de basis geweest voor het piekplan dat er nu ligt.

De slogan van onze piekcampagne verwoordt het heel treffend: Pieken doe je samen. Het piekplan vraagt flexibiliteit van ons allemaal en met elkaar kunnen we er een succes van maken. Een andere afleverdynamiek, met name voor plantenkopers, vraagt misschien om aanpassing van werkwijze en beïnvloedt de planning van transporteurs. Kwekers krijgen te maken met een verlaging van het maximale percentage klokvoorverkoop. Medewerkers zijn flexibel op het gebied van werkuren, verlofdagen of inzet als piekhulp. Daar staat tegenover dat we meer zekerheid kunnen geven over eindtijden, en dat we bloemen zo vaak mogelijk ‘gewoon’ afleveren zoals gewend: binnen normtijd. Het is denk ik goed om ons piekplan nog eens op een rijtje te zetten. Zo hoop ik gelijk ook een aantal misverstanden de wereld uit te helpen."

Lees hier verder

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v