'Kou en neerslag hebben ook positief effect'

'Kou en neerslag hebben ook positief effect'

Veilingmeester rozen Erik Wassenaar van Royal FloraHolland ziet toch een positief effect van dit koude en natte voorjaar. De productie is door de weersomstandigheden veel lager. De prijs is daarentegen nu heel goed, geeft hij aan in een column. Maar hoe zal dat zijn als het binnenkort écht zomers weer is?

De eindexamens zijn achter de rug en veel geslaagden hebben dit gevierd met spandoeken en gehesen vlaggen. Gefeliciteerd aan alle geslaagden! Ook de zomerfeesten, zoals het lichtjesfeest, zijn nu in volle gang. Traditioneel zijn het de Scandinavische landen waar dit groots wordt gevierd. Al met al dagen die gevierd worden met bloemen.

Het positieve effect van veel neerslag
Het matige weer in Nederland heeft een grote invloed op de bloemenproductie. De kou en het gebrek aan zonlicht zorgen ervoor dat de productie lager is dan normaal voor deze tijd van het jaar. Dit is niet alleen vervelend voor vroege kampeerders, maar het heeft ook een negatieve impact op buitenproducten en de groei van kasproducten. Veel regen maakt het moeilijk om buiten te zaaien, planten en oogsten. Ook internationaal is het weer niet top, wat resulteert in lagere totale aantallen. Het goede nieuws is dat de prijzen voor bloemen daarom op dit moment wel heel goed zijn.

Lees de volledige column

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel