'Centraal veilen roos feit'

'Centraal veilen roos feit'

Veilingmeester Edwin Chrispijn vertelt in een blog op de website van Royal FloraHolland over het centraal veilen van rozen, een grote en bijzondere verandering in de sierteelt. Kwekers en inkopers zijn stap voor stap meegenomen om dit moment zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

"Uiteraard heeft deze verandering effect op de kopers en kwekers, maar ook voor veilingmeesters betekent het aanpassen en meebewegen. Ik verhuis van Rijnsburg naar Aalsmeer om daar samen met Erik Wassenaar en Fabienne Rood klok C08 te bedienen.

Donderdag 30 november was de grote dag. Alle rozen werden geveild op de centrale klokken van Royal FloraHolland. Geen rozenklokken meer op locatie, maar alles gebundeld in de cloud. Waar veel over gesproken is, is nu werkelijkheid geworden. Technisch en logistiek is het goed verlopen. Binnen 4 weken gingen we van lokaal veilen van rozen naar centraal veilen van rozen, waarbij kopers stap voor stap werden meegenomen om hen te laten wennen aan het nieuwe normaal. Het synchroniseren van veilgroepen, locatie Rijnsburg toevoegen aan C06, lokale klokken organiseren en de eerste rozenklok C07 testen: allemaal veranderingen die stap voor stap aangepast en getest moesten worden. Na elke fase is er geëvalueerd en getoetst: kunnen we door?"

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v